ÇAĞLAYAN BAYAN TERZİ Nahide ÇAĞLAYAN Emral Çarşısı Kat 3 Zonguldak TEL: 0537 -983 47 56

12 Mayıs 2015 Salı

ImageChef Custom Images



PEYGAMBER MESLEĞİ TERZİLİK 


Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmesi için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim ve çalışma gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı unvanın adıdır. Mesleği terzilik olarak
bilinen Peygamber Hazreti İdris (a.s.)dır. İlk kez, iğne ile dikiş diken ve ilk defa elbise dikip giyen de Hazreti İdris (a.s.)’dır. Ondan önceki insanlar, hayvanların derilerini giyerlerdi. İnsanların güzel görünme ve dikkatleri üzerine çekme arzu ve istekleri daha iyi ve daha güzeli arama çabaları ile iyi giyim deyimi ortaya çıkmıştır. Daha iyi ve güzeli arama duygusu yıpranan eskiyen giysinin yerine aynısını değil de farklısını edinme isteği ile moda olayı başlamıştır.

Terzilik mesleği
;"biçki" ve "dikiş" denen iki ana kaideye dayanmaktadır

1.Biçki: Kesilip biçilecek kumaşların, onu giyecek kişilerin ölçülerine ve modellerine göre kesme işlemine denir.

2. Dikiş: Biçki kadar önemlidir. Kumaşlar biçildikten sonra, kesilen parçaların birbirine eklenmesi, onların birbirine uydurulma işidir. Dikiş kendi başına ihtisas isteyen bir sanattır. Terzilik teise çok daha mühimdir.

          Biçki ve dikişten sonra terzilik mesleğinin içinde bulunan prova etme işi de çok önemlidir.Prova: Elbisenin henüz tamamlanmadan dikilen, kişinin vücuduna uygun olup olmadığını öğrenmek için yapılan denemedir, kontroldür. Dikişte ve biçkiden hata varsa bu şekilde düzeltilir.




ÇAĞLAYAN BAYAN TERZİ Emral Çarşısı Zonguldak

Nahide ÇAĞLAYAN 


TEL: 0537- 983 47 56
email: caglayanbayanterzi@hotmail.com


ImageChef.com - Yonja, Facebook, Hi5, MySpace, Orkut vs. kodu için tıkla! Üye olmana gerek yok!    



ImageChef Custom Imagess
sitene mouse kodu ekle -
her hakkı saklıdır - 2010
®
Zonguldak ÇAĞLAYAN Bayan Terzi Emral Çarşısı Kat. 3 Zonguldak TEL: 0537-9834756 Her Model Abiye Nişan Gece Kıyafeti Elbise ve Pantalon Tamiri Erkek Pantalon Paça Düzelte İtinalı Dikişte Adresiniz Çağlayan Bayan Terzi NAHİDE ÇAĞLAYAN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder